FAQ

FAQ

FAQ

Algemeen

De meeste van onze producten zijn bedoeld voor gebruik binnen 1-2 jaar. Rain-X® garandeert de prestaties van onze chemische producten niet na 2 jaar.

spijtig genoeg aanvaarden we op dit moment geen sponsor voorstellen

Ja, Rain-X® kan aangebracht worden op een nieuwe voorruit. Zorg er gewoon voor dat de voorruit grondig gereinigd alvorens het aanbrengen om de beste resultaten te bekomen.

Ja, de waterafstotende eigenschappen van Rain-X® zijn vaak beter merkbaar bij hogere snelheden waar de windkracht helpt om waterdruppels van de voorruit te verdwijnen.

Rain-X® Ceramic Technology biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde waterafstoting, verhoogde hydrofobiciteit, UV-bescherming en betere weerstand tegen stof, die allemaal bijdragen tot een schoner en beter beschermd oppervlak.

Rain-X® Ceramic Technology creëert een dunne en duurzame keramische laag op het oppervlak. Deze laag vormt een beschermende barrière tegen water, UV-stralen, vuil en andere verontreinigingen en zorgt voor een schoner en aantrekkelijker uiterlijk.

Hoewel het over het algemeen het beste is om Rain-X® Ceramic Technology producten aan te brengen op koele oppervlakken in de schaduw, kunnen de specifieke toepassingsinstructies variëren afhankelijk van het product. Raadpleeg het label voor de toepassingsrichtlijnen.

Anti Fog

Nee, dit product mag niet gebruikt worden op acryl, plastic, motorhelmen of motorwindschermen.

Nee, dit product moet gebruikt worden op helder glas waar niets anders op zit, zoals tinten.

Ja, de Rain-X® Anti-Fog behandeling voorkomt echt dat glazen oppervlakken beslaan in de badkamer.

De levensduur van het effect van Rain-X® Anti-Fog varieert afhankelijk van factoren zoals vochtigheid en het gebruik. Over het algemeen is het aan te raden om het product om de paar weken of sneller bij veelvuldig gebruik opnieuw aan te brengen voor een optimaal resultaat.

Rain-X® Anti-Fog biedt tijdelijke bescherming tegen beslaan. Opnieuw aanbrengen is nodig na een bepaalde periode of wanneer u merkt dat het effect verdwijnt.

ORIGINAL TREATMENT

Ja, Rain-X® Original Treatment kan gebruikt worden op ramen van woningglas; vermijd echter contact met vinyl en aluminium oppervlakken in de buurt van het raam.

Het is mogelijk dat de Rain-X® Original Glass Treatment niet volledig van het glas verwijderd werd. Gebruik Rain-X® Extreme Clean voor de beste resultaten bij het verwijderen van de glasbehandeling.

Dit product gaat ongeveer 3 maanden mee, afhankelijk van het weer en de omgevingsfactoren.

Nee, maar u moet het product afspoelen met water en zeep.

Nee, Rain-X® Original Glass Treatment wordt niet aanbevolen voor gebruik op zonnepanelen.

Rain-X® Extreme Clean is het beste product om Rain-X® van een glazen oppervlak te verwijderen.

Ja, Rain-X® kan gebruikt worden op glazen douchedeuren zonder te etsen om de voordelen van Rain-X® waterparels in de douche te verkrijgen. Rain-X® mag niet gebruikt worden op kunststof douchedeuren.

Nee, dit product is bedoeld voor toepassingen met autoglas. Als u het wilt gebruiken op oppervlakken zoals plastic, raden we aan om de Rain-X® Plastic Repellent te gebruiken

SCREEN WASH

Rain-X® Screen Wash is een specifiek product van het merk Rain-X, ontworpen om te worden gebruikt als ruitensproeiervloeistof. Het staat bekend om zijn unieke waterafstotende eigenschappen, die bedoeld zijn om het zicht te verbeteren tijdens natte weersomstandigheden. Wanneer Rain-X Screen Wash op de voorruit wordt aangebracht, creëert het een hydrofobe barrière die ervoor zorgt dat regenwater beter van de ruit afrolt, wat het zicht kan verbeteren en de noodzaak voor het gebruik van ruitenwissers vermindert.

Ja, Rain-X® ruitensproeiervloeistof is ontworpen om effectief te zijn in verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en ijzel.

Het is over het algemeen niet aan te raden om verschillende ruitensproeiervloeistoffen te mengen, omdat dit de prestaties kan beïnvloeden. Om de gewenste effecten van Rain-X® Screen Wash Fluid te behouden, is het het beste om het enkel te gebruiken waarvoor het bedoeld is.

U kunt Rain-X® Screen Wash Fluid gebruiken wanneer u uw ruitensproeierreservoir bijvult. De waterafstotende eigenschappen kunnen enkele weken aanhouden, maar opnieuw aanbrengen kan nodig zijn voor optimale prestaties.

De Icer

Rain-X® De-Icer heeft een krachtige formule die ijs en rijp doet smelten bij contact, waardoor het gemakkelijker wordt om de oppervlakken van uw auto schoon te maken zonder dat u veel moet krabben of wachten.

Ja, Rain-X® De-Icer is speciaal samengesteld om ijs en sneeuw van de voorruit te verwijderen.

Rain-X® De-Icer is veilig voor gebruik op de meeste voertuigoppervlakken, inclusief ruiten en spiegels. Vermijd echter het gebruik op geverfde oppervlakken of delicate materialen. Als u het niet zeker weet, test dan eerst een klein oppervlak.

Ja, Rain-X® De-Icer is veilig voor gebruik rond ruitenwissers. Het veroorzaakt geen schade aan de wisserbladen of het ruitenwisser mechanisme.

Reparatieset voor voorruit

De kit bevat materialen om een vacuümafdichting over het beschadigde gebied te maken, gevolgd door een injectie van een speciaal samengestelde hars. Deze hars is ontworpen om zich aan het glas te hechten en de zichtbaarheid van de schade te verminderen.

Hoewel de kit bedoeld is om het uiterlijk van het beschadigde gebied te verbeteren, is het mogelijk dat de zichtbaarheid van de schade niet volledig verdwijnt. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het type en de ernst van de schade.

De kit is over het algemeen ontworpen voor een enkele reparatie. Als je meerdere beschadigde gebieden hebt, heb je misschien extra kits nodig.

Het wordt aanbevolen om de kit bij gematigde temperaturen te gebruiken en extreme hitte of kou te vermijden. Temperatuurschommelingen kunnen het uithardingsproces van de hars beïnvloeden.

De kit is speciaal samengesteld voor autoruiten en geeft mogelijk niet dezelfde resultaten op andere soorten glas of oppervlakken.